Η Αστική εξερεύνηση (Urban Exploration).

Η Αστική εξερεύνηση (Urban Exploration) συχνά την συναντάμε και με την συντομογραφία "URBEX" ή με τον όρο "infiltration", αφορά την επίσκεψη-εξερεύνηση εγκαταλειμμένων κτηρίων, εγκαταστάσεων, εργοστασίων, τούνελ, υπόγειων στοών, υπόγειων εγκαταστάσεων, υπονόμων και καταφυγίων.
Πέρα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και εργοστάσια, η "εξερεύνηση" των υπόγειων περιοχών γίνεται και σε "ενεργές" τοποθεσίες που λειτουργούν κανονικά, για το λόγω αυτό, ονομάζεται και "Infiltration" ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κατηγορίας για καταπάτηση ή ακόμα και διάρρηξη.
Βασικότερη αρχή των αστικών εξερευνητών είναι μην αφαιρούν τίποτα από τους χώρους που επισκέπτονται, να μην κάνουν γκράφιτι και να μην παραβιάζουν λουκέτα και κλειδαριές.
Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και πέρα από τα νομικά προβλήματα, ατυχήματα από πτώση, πνιγμό, ηλεκτροπληξία κ.α. είναι πέρα για πέρα υπαρκτοί.
Οι εξερευνήσεις συνδέονται και με την αναζήτηση επιβεβαίωσης για τους "Αστικούς μύθους" όπου μπορεί να περιέχουν και το παραφυσικό (paranormal) σκέλος έρευνας και αναζήτησης.



toodoiporikon.blogspot.gr