Δραπετσώνα Ερειπωμένο εργοστάσιο λιπασμάτων - Μέρος δεύτερο


Στο δεύτερο μέρος εξερευνούμε όσο πιο εξονυχιστικά γίνεται και τα δύο εναπομείναντα κτίρια του χώρου του άλλοτε εργοστασίου λιπασμάτων της Δραπετσώνας.

Το εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο βιομηχανικό τοπίο των 2 κτιρίων είναι ιδιαίτερα επιβλητικό αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη η εξερεύνηση του.Η οροφή που αποτελείτε από τα εναπομείναντα ελάσματα τσίγκου ξηλώνονται κυριολεκτικά από τον αέρα και οι σιδεριές που στέκονται διαλύονται από την οξείδωση που έχουν υποστεί από την μακρά έκθεση τους στα καιρικά στοιχεία,τα δε τοιχώματα των κτιρίων και αυτά με την σειρά τους αποσυντίθενται από την διάβρωση.
Τα περισσότερα δωμάτια και χώροι είναι γεμάτοι με σανίδες και σκουπίδια αλλά και απομεινάρια της άλλοτε παλαιάς λειτουργίας του εργοστασίου.
Ο χώρος έχει τεράστιο ενδιαφέρον σε διάφορους τομείς όπως η αρχιτεκτονική των 2 κτιρίων που εκφράζουν την τεχνοτροπία στην κατασκευή βιομηχανικών κτιρίων ενός αιώνα σχεδόν,όπως επίσης και στο θέμα της νεότερης ιστορίας της περιοχής της Δραπετσώνας αφού απασχόλησε εργασιακά για δεκάδες χρόνια τους κατοίκους της αλλά και τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών.

Για να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος όπου αναφέρουμε λεπτομέρειες για την ιστορία του συγκεκριμένου ερειπωμένου βιομηχανικού χώρου των λιπασμάτων στην Δραπετσώνα πατήστε εδώ